Pihenés?

Az igazi pihenés még odébb van... Csütörtökön alvás helyett összeraktam egy kis rajzot arról, hogy 18 éves az iskola. Volt ihlet rá. Aztán pedig legyártottak Katinak 1198 + 71 +51 borítékot. Nyomtatni csak az elsőt nyomtattam, utána ő szórakozott vele még szombaton is

A nyomdai anyagleadással bajlódtam még egy kicsit, mivel a Type3-as beágyazott betűket nem jól kezelte a rendszerük. Délutánra már megtanultam, hogyan kell egészbe beágyazni a betűkészletet, vagy mindent görbére bontani Scribus-szal. Folyamatosan tanulok. Egyszerű volt olyan helyen dolgozni, ahol nagyjából csak egy dolgot kellett kiemelkedően tudni. Itt az irodában folyamatosan tanulnom kell.

Ja igen, tanulás. Most minden nap a "single source publishing" témakörben tanulok. Miért? Pepeék áttértek a színes vázlatokra, amit inDesign-ban készítenek. A színes jobb, de a színek néha förtelmesek. És gyors közvélemény-kutatásból látszik az aggodalom: ki tudja kifizetni a színes vázlat előállítási költségeit? Mi ez az egy forrásból való kiadás? Arra lenne jó, hogy a dokumentumot egy helyen szerkesztve több médiára és több stílusban tudnánk előállítani: színed PDF, szürkeárnyalatos PDF, képernyőre optimalizált PDF, epub, HTML... Szóval ebben a témakörben olvasgatok. Ha valaki tud segíteni, segítsen!

Ebben a hónapban a fenntartók is postán kapják a beszámolót. Kati megszövegezte, átnéztem, tördeltem. Még Éva beszámolója hiányzik, és le lehet gyártani.

A hétvége nagyjából alvással telt. Szerettem volna valami értelmeset csinálni, de nem volt rá erőm, folyton elaludtam. :)

  • Jóbel