Támadás alatt

A napjaimat most az teszi különlegessé, hogy a weboldalunk támadás alatt áll. Hétfőn leállt az oldal, aztán kedd reggel és szerda délután is. Túlterheléses támadás van, meg persze próbálnak betörni is meg spamelni is, de ez utóbbi kettőre jó a védelem. A túlterhelés ellen nem tudok nagyon védekeznie, mert azt a szolgáltató tudná valamennyire szűrni. A támadásban nincs semmi különleges, tavaly november óta, illetve a másik oldal meg idén április óta van folyamatos támadás alatt. Igazán nem értem, miért hasal el e webszerver, mert a támadás intenzitása nem is olyan vészes, volt már 5× nagyobb is, de akkor nem volt leállás. Ez is a szellemi harc része, valakinek nem tetszik, amit csinálunk. ez jót jelent :).

Kedden: Elkészítettem a havi értékelést és a terveket; kivizsgáltam a támadást, mivel a szolgáltató lekapcsolással fenyegetett meg; az Alapokmány fordítási határidőivel foglalkoztam; megszerveztem a csütörtöki utat; Angélával beszéltem többek között a debreceni iskolaközösség alapításról; Attilával és Bíborkával megegyeztem az Énekfüzet javítókiadásáról; hírlevelet készítettem és küldtem ki a munkatársaknak; regisztrálókat kezeltem és frissítettem a weboldalon a kurzusok információit.

Szerda: A boldogok vagytok kurzusra készültem. Emellett: újra foglalkozni kellett a weboldal támadásával; az Alapokmány fordítási projekttel (ez előre haladt); regisztrálókat kezeltem és közben felfedeztem egy nagyon zavaró RedHen-es hibát és próbáltam megkerülni; egy halom megbeszélésem volt meg email-em; végül este vezetői körön voltam.

Csütörtök Budapesten lesz: készülünk a Boldogok vagytok kurzusra. Eddig 35 jelentkező van, lassan telt ház.

A nap felfedezése, hogy a szegény != koldus (kéregető) az evangéliumokban, noha a magyar fordításom keveri a kettőt. Dicsőség neked Jézus a napomért és hogy segítséget kaptam Évától.

  • Jóbel