Utolsó bejegyzés

A karácsonyi napjaim így néztek ki:

A teamkarácsonyon után beteg lettem. :( Most már jól vagyok, de egy hétig elég gáz volt: a hányás elkerült, de a hasmenés nem, végül a torokfájás állandósult egy hétig. A család is kidőlt. A karácsonyi „gyerek éjféli misére” sem jutottunk el. Ezt nem volt könnyű. Most már jól vagyok.

A nyomdai cuccokat feladtam csütörtökön Budapestre futárral.

Megjött a kazettadigitalizáló. Leteszteltem, működik. Ez egy USB kimenetes kazettalejátszó, ami nem a laptop hangkártyáján adja le a hangot, így nem annyira zajos. Régi Pepeés kurzusok hangfelvételeit akarjuk majd vele digitalizálni. Akinek van rá ideje, jelentkezhet rá!

Szegedi közös közi volt. Újra én tanítottam rajta, bár csütörtökre már lebetegedtem, de nem volt ki átvegye a tanítást. Most egy prezentációt is készítettem hozzá. A téma kérügmatikus evangelizáció volt :)

Összefoglaltam a nemzetközi iskola éves jelentését magyarul a munkatársaknak. Aztán Pepével, Dexterrel váltottam néhány levelet, hogy miért Horvátország van említve Szerbia (Vajdaság) helyett, és hogy itt a Tömő Jani a börtönpasztorációval és Lackóék a drogprevencióval. Sofia Olaszországból gyorsan válaszolt. Egyelőre azt kérte, hogy imádkozzunk értük.

Aztán jött az, amikor nem alkalmas evangelizálni... „hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan” (2Tim 4,2) Szombaton este jött a frász: Orsi és Mara betegek, nem jönnek az üllési misszióra. Én is beteg voltam, de nem volt választásom, sőt kereshettem beugró főszereplőt. Márti végül bevállalta a főszerepet, Reni az egyik angyalkát. Felnézek rájuk. A vasárnap így a misszióval telt, összekészítettem mindent, gyakoroltam. Mivel Orsiék nem jöttek, minden az én vállamon volt. Az énekek és a misztériumjáték sok bakival, de jól sikerült. Ez volt az első nyílt evangelizációnk Üllésen :). Nagy élmény volt számomra látni azokat, akik hasonítanak Jézusra és nem magukat keresik, hanem eljöttek meghalni a hidegbe és evangelizálni. Mivel Mara nem volt, videó nem készült. A misztériumjáték a vajdaságiaknak ismerős :), szabadon előadható.

Végül minden nap egy-egy adagot a gép előtt ülve befejeztem a vázlatok felpakolását az új Bandistákra. Ezek kerültek fel: Ábrahám képzés anyagok, Ábrahám képzés vázlat, Alapnyilatkozatok, András műhely vázlat, Animátorok kézikönyve, Animátorok kézikönyve vetítések, Bandima, Da Vinci adaptációs jegyzet, Elköteleződési emléklap, Elköteleződési útmutató, Embléma, Embléma kézikönyv, Főszereplők albuma, Hivatalos bemutató, Iránytű, Isten Országa kurzus anyagok, Isten Országa kurzus vázlat, József Barnabás labor anyagok, József Barnabás labor munkafüzet, József Barnabás labor plakát, József Barnabás labor vázlat, Keresztelő János képzés anyagok, Keresztelő János képzés plakát, Keresztelő János képzés vázlat, Koordinátori minta, Koordinátori pakk, Koordinátorok kézikönyve, Korintus kurzus anyagok, Korintus kurzus vázlat, Kornéliusz kurzus anyagok, Kornéliusz kurzus vázlat, Kurzusigazgatói pakk, Kurzusigazgatók kézikönyve, Kurzussorrend, Munkatársi adatlap, Örvendj Mária!, Ösztöndíj kérelem, Projekt, Statútum, Szervezeti és Működési Szabályzat, Szórólap, Tanító képzés vázlat. A kitartást ajándékba kaptam.

A weboldal szoftverén volt némi frissítési feladat.

Ja, elkészítettem a weboldalra is a karácsonyi üdvözletet.:)

A bónusz: Most hogy leállt a munka, varázsolok a Iroda szerverén. Eddig távoli megosztásként dolgoztam vele, mindig aktívan kapcsolódva. Ez azért kicsit lassú volt és bosszantó, mivel az internetkapcsolat nem valami gyors sem itthon, sem az irodában. Néha rsync-kel szinkronizáltam a saját gépemre, vagy órákig másolgattam fel a szerverre kép- vagy hanganyagot. Most állítom be a Synology saját felhő szolgáltatását. Ha minden jól megy ezután vége a bosszankodásnak, úgy fog működni az iroda szervere, mint egy felhő (mint egy saját Dropbox). Lokálisan dolgozok, a háttérben szinkronizál felfelé és Kati/Éva munkáit lefelé. Kb. 60000 fájlról indult a felhő beállítása, most még 28937 fájl van hátra és megtudom, hogy jól fog-e működni. (Ha nem értetted miről szól ez, akkor röviden: ezután több időm lesz, mert nem kell állományokat másolgatnom.)

Ez volt az utolsó bejegyzés ebben az évben. Köszönöm azoknak, akik követték, hogy miből áll a szolgálatom. Jövőre jelentkezem!

  • Jóbel