Szeptember

A szeptember is eltelt, már október van.

A szeptember öröme Obo visszatérésére volt. Újra van benne élet, tettvágy, vízió, lendület. Öröm volt ezt látni, pláne felismerni a részletekben az Úr kézjegyét. A szeptember ennek megfelelően előkészítéssel, megbeszélésekkel, tervezéssel és különleges tanácsüléssel telt. Még nincs kiforrva mi lesz, de most már tudom, hogy lesz valami új. Szóval a jövőkép folyamatban van.

A kurzusok tekintetében az én dolgom volt a hirdetés és végül nálam landoltak a lemondások is. Ez nem volt öröm, de teljesen érthető. Teljesen megértem, hogy ilyen helyzetben nem nagyon mernek mozdulni az testvérek. Szóval ennek a munkámnak nem volt sok gyümölcse.

Egyébként úgy látom, hogy a következő fél évben nem is nagyon lesznek kurzusok. Legfeljebb, a kis, zárt közösségben lévő kurzusoknak van esélyük, országosoknak nem nagyon. Fél éve „üzemeltető” feladatkörben vagyok a titkárságon, de úgy tűnik, nem sok minden van, ami üzemel.

Aminek volt is gyümölcse, az egy önkéntes feladat volt: a szegedi adorációs csapattal gondoltuk, hogy jó lenne az eredeti NEK idejében egy 168 órás szentségimádást szervezni. A Noé Bárkákának a sabbat évébe ez különösen beleillett, úgyhogy beleálltam a szervezésbe teljes erővel és hát sokkal nagyobb áldás volt rajta, mint az remélni mertük. Jó tapasztalat volt ez.

Az Énekfüzet projekttel eljutottam oda, hogy már automatikusan tudok generálni a különálló OpenLyrics állományokból PDF akkordmeneteket külön és énekfüzetbe összeállítva is zenekari és normál verzióban és a lebutított – OpenLP 3.0 kompatibilis – akkordos OpenLyrics generálás is megy. De még messze vagyok a késztől.

Egy másik önkéntes feladattal is készen lettem. Laci zenekarának szedtem rendben az arculatát annak apropóján, hogy névjegykártyát, szórólapot, leporellót, roll-up-ot készítettem nekik.

  • Jóbel